Tuesday, 13 August 2019

MLR Pitstop Hunter -Route 86 Jelebu, Route 51 Ampangan, Route 242 Senawang dan Route 31 Semenyih

Bismillah 

21 July 2019, wah semakin dekat ni tapi masih ada beberapa entry lagi menunggu 
harap-harap ada la kegigihan nak update 
saya o.k je update blog ni walaupun reader nya sendu ..hahah 
x sempat nak blog walking jadi kuranglah orang lain nak bertandang kat sini 

pagi-pagi ahad ingatkan dah tak jadi nak ride 
sebab ada urusan tiba-tiba 
nasib baik cepat settle jadi Kak Zarina dan Abg Sam dah gerak dulu 
kami terus ke Jelebu tunggu diorang kat sana 

Text En.Zu bagitahu nak singgah sana 
sekarang kalau just nak singgah Pitstop Jelebu 
jangan ke Hotel ye...kat situ untuk event besar-besar je 
singgah dekat akar kayu warisan 

ni kali ke tiga kami sampai kat sini 



betul lah orang kata rezeki tu tak pernah salah alamat 
rezeki betul lah, 
Tn.John memang ada sebut nak singgah juga cari durian kalau dah ke Jelebu 
ni bila sampai En.Zu jamu kami durian fresh dari kebun 
Ya Allah sedap sungguh ...tengoklah tu isi padat kuning 
adeh sambil tengok ni pun dah teringat-ingat   

only at Malaysia Local Route 


Ni lah En.Zu, Ya Allah murahkan lah rezeki beliau dan permudahkanlah urusan nya 
Ameen, kami berlima hampir 13 biji Durian ..hahha adui banyak tu 
dah la Durian ada gred ni, besar , isi kuning, padat , manis ishh complete lah 
tak rugi support our local route 
kalau kita Malaysian tak support siapa lagi? 
asyik nak cerita Thailand je? boooringggg 
kami ride juga ke Thailand tapi kami bangga as Malaysian 
patriotik la pulak ... mungkin sebab bulan Kemerdekaan barangkali hahahha 

ni kali kedua kami lepak lama kat satu pit stop 
hampir 6 jam ..hahahhaa aduii dah macam rumah sedara kau pulak kan 
sebab cuaca panas sgt , nak ride pun kurang selesa kebetulan nak tunggu kawan lain 


sesi cop passport MLR 
pada saya...bagus juga inisiatif pengusaha Pitstop buat passport macam ni 
untuk kami yang ride dalam Malaysia ni ada la sebab nak repeat dan jalan-jalan 
bukan nak kejar cop sangat pun...saja nak memeriahkan lagi MLR 
setakat mana yang sampai dan bila ada kelapangan 

kalau belum ada passport pun xpe, xde la halangan nak singgah ke mana-mana pitstop pun 
ala make it simple la...kalau ada kita cop 
kalau xde kita singgah makan minum pun boleh 

Akar Kayu Warisan  
Kampung Tanjung Berangan,
 71600 Kuala Klawang, 
Negeri Sembilan

hari tersebut kami minum 3 jag air .....betul lah panas sgt 
siap tumpag solat samua kat sini 
air akar kayu ni rasa dia macam minum teh O tanpa gula je 
xde rasa pelik pun dan baik untuk kesihatan apa la salahnya 
kalau bobba milk tea tu kenmain ko sedut kan?
 air ubat macam ni siap tarik muke takut sgt nak minum? 
hahahhahahha 



adududu....ni kak zarina punya ulas durian 
perghh tebal, lemak manis berkrim disukai ramai 


dari Jelebu kami bergerak untuk balik 
tapi nak singgah beberapa pit stop lagi 
ayuhlah 

dari Jelebu kami singgah di Route 51, Ampangan 
waze je UTC Ampangan memang ada je kat tepi tu 
ni route baru 
tapikan owner route ni bagus uolsss 
walaupun baru dia dah ada cop! dan Cop dia cantik
ada sticker kecik comel lagi , terus berseri buku passport kakak ..hahahha 

Route 51 TJunction Cafe @ UTC Ampangan

Owner Route 51, Ampangan 


dari Ampangan kami meneruskan perjalanan
masa ni pun dah boleh nampak kekentalan kakak abg saya tu ..
kite dah lemau wakkk , diorang masih bertenaga ....
pakai energizer atau eveready barangkali ...hahahhaha 


Route 242 Senawang 
Lanun seafood and Grill 
terletak dalam food court tepi traffic light tu je 
peramah kakak owner pitstop 
belanja kami kuih ni ...saya tak tau nama apa 
dalam ada inti kelapa manis ...sedap 



Jomlah selpiaq sekeping hihi 
kat sini xde cop lagi awak...kami beli sticker aje lah 

 dari Senawang kami gerak ke Semenyih 
tempat kak Zarina ngan Abg Sam ni 
tapi Sayanggggg ...kedai tak buka
adeh, dari jauh datang xpelah kita ambik gambar dan beli sticker dari kedai sebelah 
nasib kedai sebelah ada jual ..hahahha 

Route 31 Semenyih 

Shaqhel's kitchen
13-G, Jalan Semenyih Sentral 2, 
Taman Semenyih Sentral, 
43500 Semenyih, Selangor



sebelum menamatkan ekspedisi jalan-jalan cop buku 
kami singgah makan lempeng sedap ni dulu 
dah dua kali Kak Zarina ajak singgah 
Alhamdulillah kali ni sempat singgah dan kedai buka yeayyyy 

Mai Kolam Kitchen
Unnamed Road, 43500, 43500, Selangor


Friday 4:30–10:30pm
Saturday 4:30–10:30pm
Sunday 4:30–10:30pm

tu ha jangan datang hari biasa ye..kedai bukan Jumaat sampai Ahad je kome 
tapi cucur dia memang sedap! 
boleh pergi cuba ye 
 cucur panas-panas, rangup cicah dengan kari daging atau sambal sardin dan masak lomak 
memang win kakak bagi 5 bintang!! 


sekian 


No comments:

Post a Comment