Monday, 15 March 2021

Perjalanan Ke Utara Tanah Air Part III ( Kuala Kedah) Route K143 Kak Yang Gulai Temenung

 Bismillah..... 

Sometimes it's the journey that teaches you a lot about your destination
pernah ada seseorang cakap pada kami....jadilah pengembara daripada jadi pelancong ..
eh apa pulak bezanya pelancong dan pengembara? lebih kurang je kan ? 
jadi beza dia ni pandangan i je mungkin definisi tu berbeza bagi setiap orang 
setiap orang tu kan dilahirkan berbeza ...
for me bila sebut pengembara 
kita explore satu tempat tu bukan setakat jalan kat tempat yang famous2 
lokasi pelancongan semata-mata... 
kita juga berjumpa dengan local people so akan dapat lebih info ...

Thursday, 11 March 2021

Perjalanan Ke Utara Tanah Air Part II ( Perlis) 24 Jan 2020

Bismillah... 

Fuhhh nasib baik ada sikit mood nak sambung update 
kadang-kadang ada jugak orang cakap ...
ada lagi ke org yang baca blog? hahah for me its no problem 
sebab I update blog bukan nakkejar reader atau nak ramai follower ke apa 
just nak simpan buat kenangan ....bila dah lama buka balik boleh 
ingat semula memory setiap perjalanan kami .....

pergi mana, jumpa siapa 
makan apa  dan apa yang berlaku sepanjang perjalanan tersebut 

pagi tu kami gerak dari hotel nak jalan-jalan cari makan 
tapi sebelum cari makanan yang diidamkan kami dah lalu kat depan Pitstop E1, Napoh 
kalau lalu takkan tak singgah kan ... jom lah singgah jap 
ehhh terjumpa Kak Asiah dan Abg Nazri 
diorang nak cross ke Thailand 
masa ni sedikit sesalan sebab x bawa passport 
kalau bawak CONFIRM ikut hahahhaha 
begitulah namanya percaturan... 

Wednesday, 10 March 2021

Perjalanan Ke Utara Tanah Air Part I ( Penang) 23 Jan 2020

Bismillah ..... 
Maafkan saya terlalu lama membiarkan blog ni tak berpenghuni ... 
kerana tuntutan kerja yang banyak dan juga tiada inisiatif diri nak update makanya setahun ...
mak aihh hahhahasetahun kutinggalkan mu tanpa khabar...maafkan daku ini... 

Tarikh perjalanan kali ini ialah 23 Jnauari 2020
Kejadian sebelum Pendamik Covid 19 yang mana banyak merubah kehidupan harian kita 

Tuesday, 12 November 2019

Saturday, 9 November 2019

Lucky Draw A76 Lenggong - 26 Oct 2019

Bismillah... 

26 Oct 2019 kami berada di Lenggong , Perak 
ni pun tak pasti lah kali keberapa kesana 
dah banyak kali 
nak cari entry terdahulu pun malas kalau korang rajin cari je kat search atas tu 
taip Lengong , akan ada la tu pun kalau rajin 
kalau malas scroll jela laju-laju 
sis faham ramai orang tak rajin membaca hahaha 
tu pasal zaman sekarang youtube lagi famous 
orang boleh dengar dan tengok je 


Haa gambar ni nampak nice kan awan tu 
tapi kan ... langit tak selalu cerah 
lebih kurang 10KM selepas gambar ni dirakamkan 
kami kebasahan, kelencunan ... Hahhaha 
hujan lebat menemani perjalanan kami