Wednesday, 15 May 2019

Asam Pedas TERSEDAP hanya di Tangkak

Bismillah 

sambungan kisah ke JB sebab windshield crack 
dalam perjalanan pulang ke pangkal jalan eehhh pulang ke rumah daaa 
kami mmg plan nak singgah berehat di Route 23, Tangkak 
nak baca kisah Route 23 Tangkak ? 


Meronda ke JB again

Bismillah .... 
ni kisah sebelum ramadhan 
bulan Ramadhan si hijau kuda padi duduk selimut jela 
x larat nak ride rasanya 
jadi kita habiskan story mory sebelum Ramadhan 

aduh selang beberapa minggu je ni 
sebelum tu kami dah ke JB 
"aje ape ke giler nyer weyy" bak kata org Perak...
haha tapi ni betul tak gilo yong kami terpaksa kesana 
tapi kalau terpaksa kita tetap enjoy 
  

Wednesday, 17 April 2019

Zaini Salai House

Bismillah 

Salai lagi koranggggg hahaha demam SALAI minggu tu 
lepas makan Salai Berapi kat Bota 
kami try Salai kat Zaini Salai House pulak 


Route 5, Salai Berapi Bota

Bismillah 

Restoran Salai Berapi , Bota Perak 
antara salah sebuah restoran yang telah join MLR 
Route 5 bermula dari Kg.Teluk Rebiah, Teluk Intan sampai lah simpang  3 Taman Meru, Jelapang
jaraknya lebih kurang 101KM 
Restoran Salai Berapi berada di pertengahan route 5 tersebut 

Tuesday, 16 April 2019

Kedah international Bike Week 23-24 March

Bismillah 

untuk minggu yang ke seterusnya 
Tn.John bawa saya ke KIBW pada 23-24 March 
pada asalnya kami masih juga ragu-ragu nak pergi ke tak .... 
jauh kan tempat tu ....KL - Alor setar hampir 430KM 
kalau naik flight baru 1 jam ni ambil masa hampir 5 jam 
cuaca pun faham-faham la panas tiada ampun