Tuesday, 13 August 2019

MLR Pitstop Hunter -Route 86 Jelebu, Route 51 Ampangan, Route 242 Senawang dan Route 31 Semenyih

Bismillah 

21 July 2019, wah semakin dekat ni tapi masih ada beberapa entry lagi menunggu 
harap-harap ada la kegigihan nak update 
saya o.k je update blog ni walaupun reader nya sendu ..hahah 
x sempat nak blog walking jadi kuranglah orang lain nak bertandang kat sini 

pagi-pagi ahad ingatkan dah tak jadi nak ride 
sebab ada urusan tiba-tiba 
nasib baik cepat settle jadi Kak Zarina dan Abg Sam dah gerak dulu 
kami terus ke Jelebu tunggu diorang kat sana 

Text En.Zu bagitahu nak singgah sana 
sekarang kalau just nak singgah Pitstop Jelebu 
jangan ke Hotel ye...kat situ untuk event besar-besar je 
singgah dekat akar kayu warisan 

ni kali ke tiga kami sampai kat sini 

Monday, 12 August 2019

Repeat Elephant Sanctuary, Kuala Gandah

Bismillah 

Ahad 14 July 2019
Kak Zarina dan Abg Sam nak jalan-jalan tengok Gajah 
jomlah kita pergi 

ni kali kedua kami pergi sana 
first time pergi berdua je ...

Menjejaki Mentarang Sekinchan - Restoran Faridah Mentarang Bakar

Bismillah 

Terpengaruh dengan Rancangan TV
Ni kali kedua lah ni...pengaruh Majalah 3
😂😂😂
haritu pergi Melaka cari Mee Goreng Tengkera 

Tengok macam sedap je Mentarang bakar 
Jadi bila ada masa free...
Jomlah kita pergi makan Mentarang bakar kat Sekinchan sana 
jarak dari rumah ke Sekinchan tu dalam 90 KM 
mengambil masa 1 Jam setengah kalau bawa moto kelajuan biasa 
sana nak laju pun susah awak 
jalan dia berlubang, beralun, bergelombang lagi bergelora ...hahahahha 

dah tengok kedai tu buka awal pagi 
cun! sebelum panas jom lah gerak 
kali ni jentera yang membawa kami Si Biru LC 135 je 

Thursday, 25 July 2019

Durian Tangkak dan dah ke Tangkak mana mungkin tak singgah Route 23 Pirate Corner

Bismillah 

dua minggu lepas xde apa aktiviti lain 
Tn.John ajak jalan-jalan cari Durian kat Tangkak 
dalam masa yang sama group VX ada buat trip ke Tanjung Piai 
o.klah xpekita jumpa jela diorang sekejap kat Tangkak 
boleh juga melawat Kak Ros dan Abg Naza 

lama juga tak kesana 
haha ..sebelum pergi dah bgtahu nak makan asam pedas tau 
tak payah masak yang dahsyat2 asam pedas dengan nasi panas pun dah cukup 

 lepas je simpang dari plaza tol tu dah nampak gerai-gerai jual durian 
bau dia sampai ke jalan uolss 
oh emm gee takkan nak tengok je kan 
dah memang dari rumah cakap nak cari Durian Tangkak 
sekali dekat sangat dengan Pirate Corner 

Friday, 19 July 2019

Terengganu Part 2 : Draw Bridge dan Hotel Permai, KT

Bismillah.... 

 Dari Restoran Fauzi Nasi Kerabu
Dah dekat sangat nak ke Draw Bridge ni..
Draw Bridge belum beroperasi 
Jalan masuk masih ditutup


Best lepak kt tepi muara laut 
Masa awal pagi macam ni belum panas 
Kalau lambat sikit memang xleh tahan ni..
panas!
Xde pokok pun nk berteduh