Wednesday, 15 May 2019

Asam Pedas TERSEDAP hanya di Tangkak

Bismillah 

sambungan kisah ke JB sebab windshield crack 
dalam perjalanan pulang ke pangkal jalan eehhh pulang ke rumah daaa 
kami mmg plan nak singgah berehat di Route 23, Tangkak 
nak baca kisah Route 23 Tangkak ? 




 jadi bila singgah rest kat RNR sebelum tu pun kami tak makan pape 
simpan nak makan kat Tangkak 
Abg Naza owner pirate corner tu suka buat magic tau 
petik-petik jadi 
cane tu ? teror dia masak...kena dengan selera kakak 

 kami sampai di Tangkak lebih kurang 3.30 petang 
tengah panas lit-lit tu ...berkicap habis baju 
haha sabo jelah 

sesampai nya kami , kedai baru je buka 
memang xnk bagitahu diorg kami dah OTW 
tak nak susahkan diorang tunggu nanti 
yang buka kedai anak Abg Naza 
 Tn.John selfie gambar kat kedai Abg Naza cakap 
TUNGGU! jangan lari 
HAHAHA sabo jelah 
idok ler kami nak lari bang paneh-paneh ni memang nunggu nak rehat kat situ 

 Abg Naza cakap order je nak makan apa 
abg usahakan buat ...amboiiiiiii layanan selalu tip top 
ni bukan sbb nak kipas ke apa wakkk 
tapi serius baik sangat suami isteri ni sbb tu kalau lalu 
pasti singgah ...xnak makan pun singgah ziarah diorang :) borak-borak 


Eh kakak sebenanya nak ceritakan tentang Asam pedas ni 
tapi tula bulan puasa gini sedih sgt awak 
berkeroncong perut tengok gambar ni ...haha menaip sambil lap airmata gaisss 
teringat-ingat kesedapann nya 

sumpah sedap ...bulan puasa tak baik tipu kan ? 
tapi serius ni Asam pedas terbaik yang kakak pernah makan 
bukan sekadar asam pedas yang pedas! atau pun asam pedas yang masam 

tapi complete memang secukup rasa 
PERFECT! 
bukan tak pernah makan asam pedas 
dah banyak kali awakkk tapi yang ni like so serius sedap 
kalau tekak korang sama dengan kakak la 

lepas ni memang confirm akan repeat Asam pedas ni lagi 
xnak makanan lain 
Asam pedas nasi panas-panas 
timun 

Oitt jgn telan ailio ye 

sekian 

1 comment: